Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Компенсаційних програм для підтримки та розвитку бізнесу

Дата: 27.09.2023 16:26
Кількість переглядів: 140

Державна служба зайнятості пропонує роботодавцям ряд компенсаційних програм для підтримки та розвитку бізнесу, зокрема за працевлаштування молоді з метою розширення можливостей для підвищення їх конкурентоспроможності.

Умови та механізм виплати роботодавцю компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, визначених частиною четвертою статті 29 Закону України «Про зайнятість населення» визначає Порядок надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року №124.

Роботодавцю, який за направленням центру зайнятості працевлаштовує зареєстрованого безробітного, компенсуються 50 відсотків мінімальної заробітної плати за відповідну особу за місяць.

Компенсація надається за працевлаштування зареєстрованих безробітних із числа осіб:

віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців;

віком до 35 років - на перше робоче місце;

звільнених із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби - на перше робоче місце після такого звільнення.

Загальна тривалість виплати компенсації становить не більше шести місяців, за умови збереження гарантій зайнятості особи протягом періоду, що перевищує виплати у два рази.

Компенсація не надається роботодавцю, який має заборгованість із сплати єдиного внеску та страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, з виплати заробітної плати, перед державним (місцевим) бюджетом понад шість місяців, до якого застосовуються судові процедури банкрутства (неплатоспроможності) або суб’єкт господарювання перебуває на стадії ліквідації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора