Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Круглий стіл ВПО

Дата: 29.09.2023 12:52
Кількість переглядів: 110

28 вересня  в приміщенні Володимир-Волинської філії відбувся круглий стіл у рамках  всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен!» Основний меседж – це посилення комунікації внутрішньо переміщених осіб із органами влади,роботодавцями, міжнародними донорами та Державною службою зайнятості, а також стимулювати переселенців у їх пошуку роботи.

У заході взяли участь внутрішньо переміщені особи з числа безробітних, роботодавці, представниці ВО «БФ Рокада», голова ГО» Крила матері» .

Розпочала захід директор Володимир-Волинської філії Волинського обласного центру зайнятості Наталія Уколова та проінформувала присутніх про послуги із працевлаштування, які доступні для ВПО, механізми підтримки роботодавців за працевлаштування ВПО, можливістю професійного навчання.

Регіональний координатор ВО «БФ Рокада» Ірина Корольчук розповіла про усі напрямки діяльності Фонду та можливістю отримання онлайн і офлайн послуг. Також пані Ірина повідомила про реалізацію різноманітних проєктів, які спрямовані на самореалізацію та працевлаштування ВПО. Про ідею та її  втілення називати внутрішньо переміщених осіб новими містянами, які не є тягарем для територіальних громад, а навпаки- новим ресурсом. На завершення Ірина Олександрівна зауважила, що 2023 рік для Фонду став роком переформатування від організації, яка займалась наданням матеріальної допомоги в організацію, яка орієнтована на повну соціалізацію ВПО.

Соціальний працівник ВО «БФ Рокада» Юлія Пашкова розповіла про кейс-менеджмет найбільш вразливих осіб з числа ВПО та наводила яскраві приклади своєї роботи.

Голова ГО» Крила матері Діана Шевчук ознайомила присутніх про діяльність організації, та наголосила, що завжди бракує лишніх рук для плетіння маскувальних сіток та пошиття білизни для військовослужбовців. Наголосила, що багато членів організації є внутрішньо переміщеними особами та успішно себе реалізують поза межами організації.

Пані Діана щиро подякувала за запрошення і за нові знайомства.

Після завершення офіційної частини, внутрішньо переміщені особи індивідуально спілкувалися з представницями ВО «БФ Рокада та подякували за можливість отримати додаткову допомогу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора