Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

На Волині кількість зареєстрованих одиниць РРО/ПРРО перевищила 16 тисяч

Дата: 04.10.2023 08:44
Кількість переглядів: 135

Представники бізнесу Волині станом на 3 жовтня 2023 року вже використовують у господарській діяльності 10,5 тисячі ПРРО і понад 5,5 тисячі класичних касових апаратів.

Сучасні інформаційні рішення для обліку розрахункових операцій користуються значно більшим попитом у платників податків, аніж класична касові апарати, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та рекомендують представникам підприємництва скористатися для обліку розрахункових операцій пропонованим ДПС безкоштовним програмним забезпеченням.

Програмний РРО від ДПС – зручний та простий у використанні. Перехід від застосування класичного касового апарату до ПРРО не вимагатиме від користувача виняткових знань чи навичок,  великого адаптаційного періоду.

Оскільки платники податків, здійснюючи розрахункові операції в готівковій та безготівковій формі, зобов’язані працювати лише відповідно до норм чинного податкового законодавства, саме програмний РРО від ДПС допоможе виконати вимоги закону та запобігти штрафним санкціям.

Варто врахувати, що добровільне виконання вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок. ДПС використовує виключно ризикоорієнтовану модель організації та здійснення контрольно-перевірочної роботи, а тому не проводить безпідставних перевірок платників податків.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону) – відновлено.

Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами фактів непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, до відповідних суб’єктів господарювання будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Перелік відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО,  розміщено на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора