Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Громади Волині залучили понад 563 мільйони гривень майнових податків

Дата: 11.10.2023 14:38
Кількість переглядів: 118

Упродовж січня-вересня 2023 року юридичні та фізичні особи Волині спрямували до місцевих бюджетів 563,6 мільйона гривень майнових податків. Таким чином, територіальні громади залучили на 11 відсотків більше від оподаткування майна проти аналогічного періоду торік.

Зокрема, громади отримали в розпорядження 143,8 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, 418 мільйонів гривень плати за землю та 1,8 мільйона гривень транспортного податку.

Сплачені майнові податки зараховуються винятково до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та просять власників майна-фізичних осіб не зволікати з перерахуванням належних коштів до місцевого бюджету.

Нагадаємо, що всі платники податків зобов’язані працювати лише відповідно до норм чинного податкового законодавства.

Зокрема, незалежно від видів реалізованої продукції чи наданих послуг, здійснюючи розрахункові операції в готівковій та безготівковій формі, варто врахувати вимоги закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Добровільне виконання вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок. ДПС використовує виключно ризикоорієнтовану модель організації та здійснення контрольно-перевірочної роботи, а тому не проводить безпідставних перевірок платників податків.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують: відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону) – відновлено.

Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами фактів непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, до відповідних суб’єктів господарювання будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Перелік відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО,  розміщено на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора