Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Волинські податківці зустрілися з представниками волонтерського руху

Дата: 13.10.2023 14:07
Кількість переглядів: 162

У рамках роботи комунікаційної податкової платформи фахівці Головного управління ДПС у Волинській області зустрілися з волонтерами та представниками благодійних фондів, які працюють на забезпечення потреб українського війська та допомагають постраждалим від агресії рф.

Ініційована членами Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області зустріч стала справжнім комунікаційним майданчиком для конструктивного діалогу між фахівцями податкового адміністрування та представниками громадськості.

Про податкові вимоги до здійснення діяльності представниками волонтерського руху, зокрема з урахуванням вимог Закону № 3219, з учасниками заходу спілкувалися начальник управління організації роботи Олена Нікотіна та фахівці управлінь оподаткування юридичних осіб і фізичних осіб.

В.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Волинській області Оксана Левчук запевнила учасників зустрічі у тому, що Державна податкова служба України орієнтована на надання якісної консультаційної допомоги та практичної підтримки платникам податків.

«Ми спілкуємося сьогодні з вами, щоб запобігти можливим податковим порушенням при проведенні такої важливої та необхідної нашому суспільству волонтерської діяльності. Розуміємо, що в умовах воєнного стану правильно вести облік – суттєве навантаження. Але вимоги закону повинні виконувати всі платники податків. Тому наша комунікація з вами передбачає максимум інформування про податкові особливості діяльності волонтерів та неприбуткових організацій і можливі наслідки невиконання вимог закону», - наголосила в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Волинській області Оксана Левчук.

На законодавчих вимогах щодо звітування та сплати податків фізичними особами акцентував увагу начальник відділу адміністрування ПДФО та єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність  управління оподаткування фізичних осіб Олександр Котюн. Представниця управління оподаткування юридичних осіб Галина Грицай детально розповіла про податкові вимоги до ведення обліку операцій між фізичними особами та неприбутковими організаціями.

У рамках тематичної дискусії представники волонтерського руху мали можливість отримати докладну інформацію від спеціалістів ГУ ДПС у Волинській області щодо відображення у податкових документах інформації про отримані та передані для потреб ЗСУ матеріальні цінності, складання актів та обліку отриманих від громадян коштів.

Нагадаємо, що у Головному управлінні ДПС у Волинській області працює комунікаційна податкова платформа, за посередництвом якої представники податкової служби та платники податків підтримують оперативний зв’язок для вирішення актуальних питань.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора