Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Право на компенсацію

Дата: 27.10.2023 10:07
Кількість переглядів: 422

18 квітня 2023 року постановою Кабінету Міністрів України №338 затверджено Порядок компенсації суб’єктам малого підприємництва фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця (далі – Порядок).

Даним механізмомзапроваджено економічні стимули за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця, а також сприяння створенню нових робочих місць.

Хто має право на компенсацію ?

Право на компенсацію має роботодавець, який працевлаштовує на нові робочі місця строком не менше ніж на два роки за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних.

Дія Порядку поширюється на роботодавців, які одночасно:

є суб’єктами малого підприємництва;

створюють нові робочі місця та працевлаштовують на них зареєстрованих безробітних шляхом укладення трудового договору.

Компенсація роботодавцю надається за умови, що розмір заробітної плати працевлаштованої особи за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не нижчий за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством.

Кому не надається компенсація ?

Компенсація не надається роботодавцю у разі наявності одного з таких випадків:

1) роботодавець має заборгованість:

із сплати єдиного внеску;

із сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування;

з виплати заробітної плати;

перед державним (місцевим) бюджетом понад шість місяців;

2) до роботодавця застосовуються судові процедури банкрутства (неплатоспроможності), передбаченіКодексом України з процедур банкрутства, або суб’єкт господарювання перебуває на стадії ліквідації.

Які строки звернення ?

Для отримання компенсації роботодавець протягом двох місяців з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного подає до центру зайнятості, розташованого за місцем провадження господарської діяльності, заяву про надання компенсації за формою згідно з додатком до Порядку.

Який розмір компенсації ?

Компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообовязкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць, за який він сплачений.

Яка тривалість виплати компенсації ?

Компенсація виплачується за кожен непарний місяць роботи з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного. Загальна тривалість виплати компенсації становить 12 місяців упродовж наступних двох років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора