Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

УЧАСТЬ У РОБОТІ КООРДРАДИ З ПИТАНЬ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Дата: 30.10.2023 16:38
Кількість переглядів: 279

Голова районної ради Віктор Хиць взяв участь в черговому засіданні координаційного органу, створеного при голові Волиньради, було винесено ряд важливих як для тергромад, так і загалом для області питань.

Зокрема, йшлося про зміни, пов’язані з переходом компанії «Волиньгаз» з приватної власності у державне управління Групи Нафтогаз. Таке рішення Уряду було зумовлене необхідністю вирішення стратегічних енергетичних завдань, надійного захисту критичних об’єктів, а також швидкого відновлення інфраструктури у разі ворожих атак. «Наша мета – нести відповідальність за кожен кубометр газу, дотримуватись фінансових і законодавчих зобов’язань та не допускати будь-яких зловживань. Основне завдання «Волиньгазу» – забезпечити безперебійність та надійність газопостачання, не порушуючи комфорт споживачів», – запевнив новопризначений керівник підприємства Володимир Кец.

Він зазначив, що після трансформації компанії змінилися способи передачі показань лічильників газу. Для споживачів “Волиньгаз” відкрито доступ до сервісів Газопостачальної компанії “Нафтогаз України”. Показання відтепер можна передавати: в особистому кабінеті my.gas.ua; через чатботи GASUA у Viber, Telegram чи у Facebook Messenger NaftogazGasSupply; або SMS-повідомленням на номер 4647. «З 1 грудня розподіл газу на території області здійснюватиме Волинська філія ТОВ «Газмережі». А тому вкрай важливо в найкоротші терміни укласти договори на розподіл природного газу для всіх категорій споживачів (населення, комунально-побутові та промислові об’єкти). А до 1 листопада надати у районні відділення АТ «Волиньгаз» договори про заміну сторони по договорах користування та господарського відання. Також необхідно перепідписати Акти розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін зі всіма споживачами (фізичні та юридичні особи)», – поінформував присутніх Володимир Кец.

Із закликом сприяти легалізації трудових відносин, а також проведенню атестації робочих місць до голів громад звернувся заступник начальника Західного міжрегіонального управління Державної служби праці Андрій Харлампович. Він зазначив, що відомством запроваджено механізми стимулювання роботодавців офіційно працевлаштовувати найманих працівників, одночасно попередив, що з наступного року Держслужба праці відновить планові перевірки з дотримання трудового законодавства. Андрій Харлампович також поінформував, що його управління надає консультації роботодавцям щодо психосоціальної підтримки найманих працівників, йдеться найперше про тих, хто повернувся з фронту, та внутрішньо переміщених осіб.

Голова обласної ради Григорій Недопад додав, що у наступному році з місцевих бюджетів буде вилучено ПДФО військовослужбовців, тому голови громад повинні бути особисто зацікавлені у легалізації трудових відносин на своїй території. «Податок з доходу фізичних осіб є одним з основних джерел наповнення місцевих бюджетів. Тому варто подбати про те, щоб доходів громади вистачило і на базові потреби, і на допомогу нашим оборонцям», – зазначив очільник Волиньради.

Про продовження обласної соціально-економічної програми забезпечення молоді житлом на 2024 рік та необхідність прийняття нової на наступний чотирирічний період доповіла на коордраді начальниця відділення Держмолодьжитла «Волинське регіональне управління» Тетяна Воробйова. Вона загострила увагу присутніх на тому, що дію програми розширено на учасників бойових дій і АТО та внутрішньо переміщених осіб. А також настійливо рекомендувала лідерам громад приймати аналогічні місцеві програми. «Це можуть бути як програми пільгового кредитування, так і відшкодування відсотків за позиками. Наші фахівці готові надати допомогу у формуванні таких програм», – запевнила Тетяна Воробйова.

«Обласна рада без сумніву підтримає продовження дії програми доступного житла для молоді і на наступний рік, і на наступний період. Попри важкий час я раджу це зробити також і в громадах. Сьогодні багато молоді воює, до того ж нам треба потурбуватися про те, щоб повернулися й ті молоді люди, які виїхали за кордон, а доступне житло – це один із головних запитів молодих», – додав Григорій Недопад.

Про необхідність взаємодії з органами місцевого самоврядування говорила і представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у волинській області Юлія Спас. Йшлося найперше про права військовослужбовців, полонених та зниклих безвісті, а також дітей, внутрішньо переміщених осіб, захист прав громадян на працю, соціальну підтримку та інформацію.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора