Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

ПОДАННЯ ДЕКЛАРАЦІЙ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 03.11.2023 22:19
Кількість переглядів: 115

12 жовтня набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану".

Зазначений закон вносить ряд змін до законів України "Про запобігання корупції", "Про правовий режим воєнного стану", "Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни", "Про військовий обов’язок і військову службу".

Тепер суб'єктами на яких поширюється норми закону щодо декларування є також особовий склад штатних військово-лікарських комісій, голови та члени лікарсько-консультативних і медико-соціальних експертних комісій, а також голови, їх заступники, члени та секретарі позаштатних постійно діючих військово-лікарських і лікарсько-льотних комісій.

Збільшено вартість подарунків, які можуть приймати суб'єкти декларування, з одного до двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Для деяких категорій уточнено терміни подання декларацій та інформація, що зазначається в декларації.

Відкриття цілодобового доступу до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування має відбутися не пізніше 60 днів з дня набрання чинності цим Законом.

Установлено, що з дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану" здійснення заходів фінансового контролю, передбачених розділом VII цього Закону (зокрема подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування), відновлюється у повному обсязі та здійснюється у порядку та строки, визначені цим Законом, з урахуванням деяких особливостей.

ЗУ "Про запобігання корупції" - натисніть СЮДИ

ЗУ "Про правовий режим воєнного стану" - натисніть СЮДИ

ЗУ "Про військовий обов’язок і військову службу" - натисніть СЮДИ

ЗУ "Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни" - натисніть СЮДИ

Кабінет Міністрів України, міністерства та інші центральні органи виконавчої влади, НАЗК ще мають привести свої акти у відповідність до норм закону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора