Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ # УРЯДОВІ_РІШЕННЯ

Дата: 20.12.2023 08:50
Кількість переглядів: 128

Підсумки засідання Кабінету Міністрів України:

*Інформація про наявність укриттів буде доступна через Дію у вигляді інтерактивної мапи. Уряд ухвалив постанову, що уточнює вимоги до облаштування захисних споруд цивільного захисту. «Це норми пішохідної доступності, чіткий облік укриттів державою, громадами та підприємствами, акумулювання даних в Інформаційній системі, за яку відповідальна ДСНС і яка інтегрована з іншими державними реєстрами», — зауважив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль: https://t1p.de/rhb9p.

Завдяки цій постанові зменшиться час на отримання актуальної інформації щодо об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту як Уряду України, так і громадян, а також покращить комунікацію між міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування під час створення, обліку фонду захисних споруд цивільного захисту: https://t1p.de/ug2n8.

На інтерактивній мапі можна буде переглянути адресу та фото укриття, а також дізнатися його місткість та вид. Крім того, кожен зможе оцінити стан укриття, залишити скаргу чи пропозицію, а також повідомити, якщо укриття зачинене: https://t1p.de/ksqwd.

*Вдосконалено механізм компенсації реверсної дотації місцевим бюджетам за жовтень-грудень і компенсацію недонадходження від ПДФО. Отримані кошти органи місцевого самоврядування витратять на зарплати бюджетникам та на оплату комунальних послуг. «У центрі нашої уваги залишається спроможність громад. Станом на середину грудня держава надала місцевим бюджетам у вигляді трансфертів понад 178 млрд грн», — зазначив Денис Шмигаль: https://t1p.de/35cby; https://t1p.de/l5bka.

Промова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на засіданні Уряду: https://t1p.de/mfkef .

* Внесено зміни до процедури закупівель безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби. Новації забезпечать можливість вносити зміни до вже укладених договорів на виготовлення і поставку безпілотних систем (їх складових частин) та/або засобів радіоелектронної боротьби (їх складових частин), якщо виникають нештатні ситуації, наприклад перебої з постачанням комплектуючих з інших країн через блокування кордону: https://t1p.de/dglxi.

*Затверджено план заходів щодо подальшої реалізації Стратегії кібербезпеки України. Серед ключових напрямів роботи відповідно до плану: нормативно-правове забезпечення діяльності у сферах кібербезпеки, кіберзахисту та кібероборони; посилення кіберзахисту об’єктів критичної інформаційної інфраструктури; налагодження процесу підготовки кадрів у сфері кібербезпеки.

Залучені до реалізації плану державні органи мають подати до 15 червня та 15 грудня 2024 року інформацію про хід виконання плану з метою інформування Апарату РНБО та Кабінету Міністрів України: https://t1p.de/j7h01.

*Затверджено План використання радіочастотного спектра. Це дасть змогу створити фундамент для впровадження нових технологій в Україні, зокрема 5G.

Завдяки затвердженню Плану Україна зможе ефективно управляти радіочастотним спектром та долати виклики цифрової епохи. Це, зокрема, дасть змогу зменшити цифровий розрив між містами й селами та покращити якість електронних сервісів: https://t1p.de/kv1of.

*Виділено 1 млрд грн на закупівлю мультимедійного обладнання для 5-6 класів Нової української школи. Разом із субвенцією, спрямованою восени, фінансування на НУШ у 2023 році становить 1,47 млрд грн. Виділення фінансування дасть змогу збільшити кількість навчальних кабінетів, забезпечених мультимедійною технікою: https://t1p.de/s95dj.

* Національний музей Голодомору-геноциду отримає наглядову та експертну ради, куди увійдуть представники діаспори та нащадки жертв Голодомору. Уряд схвалив ініційовані МКІП зміни до Закону України «Про Музеї та музейну справу»: https://t1p.de/h7vn3.

*Україна впроваджує дозвільну систему для операції з оброблення відходів. Відтак працювати у цьому секторі та здійснювати захоронення чи переробку відходів зможуть лише підприємства, які отримають відповідні дозволи. А отже буде підтверджено, що вони відповідають встановленим вимогам, мають необхідну матеріально-технічну базу та кваліфікований персонал, і їх діяльність не завдаватиме шкоди людям та довкіллю. Для продовження реформи управління відходами Кабінет Міністрів України затвердив Порядок видачі таких дозволів: https://t1p.de/h3ci0.

*Виділено понад 20 мільйонів гривень на компенсації за безоплатне розміщення ВПО у закладах. Йдеться про компенсації за спожиті комунальні послуги під час безоплатного перебування внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях об’єктів державної, комунальної та приватної власності: https://t1p.de/cmltz.

*Внесено зміни до постанови від 30 грудня 2022 року № 1470. Зокрема, зміни передбачають доповнити Порядок використання бюджетних коштів новими напрямами. А саме на забезпечення роботи інформаційно-аналітичної системи, яка веде облік даних щодо компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО. Така система необхідна, зокрема, для реалізації проекту «Прихисток»: https://t1p.de/tb9hp.

*МОЗ пропонує впровадити самоврядування у сфері охорони здоровʼя для захисту прав і свобод медпрацівників і пацієнтів. Уряд підтримав відповідний законопроект, яким пропонується закріпити на законодавчому рівні статус самоврядних організацій. Також пропонується створити підстави для делегування медичним працівникам, об’єднаним у самоврядні організації, окремих функцій, які на сьогодні здійснюються органами державної влади. Планується створити п’ять таких організацій професійного самоврядування - Палат: Палата лікарів сімейної медицини, Палата лікарів-спеціалістів, Палата стоматологів, Палата сестер медичних/братів медичних, Палата фармацевтів: https://t1p.de/rwp4w.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора