Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ # УРЯДОВІ_РІШЕННЯ

Дата: 28.12.2023 08:40
Кількість переглядів: 81

Підсумки засідання Кабінету Міністрів України:

*Для побутових споживачів ціна електрики й надалі залишиться без змін. Уряд ухвалив рішення продовжити дію ПСО на електроенергію до кінця квітня наступного року.

«Як і обіцяли, для побутових споживачів ціна електрики й надалі становитиме 2,64 грн за кВтгод. Що дозволить не збільшувати навантаження на родинні бюджети під час опалювального сезону», — наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль: https://t1p.de/2w3wc; https://t1p.de/lizdl.

*Держава розпочинає виплати українцям, чиє житло було зруйноване росіянами, у межах програми єВідновлення. Мова йде про використання житлових сертифікатів для купівлі нерухомості.

«Наразі вже згенеровано 1,6 тис. таких сертифікатів. І тепер власники цих сертифікатів можуть через Дію забронювати кошти для купівлі житла. Усі деталі прокомунікує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерство цифрової трансформації», — зазначив очільник Уряду: https://t1p.de/1f0be.

*3,3 млрд грн будуть розподілені регіонам на утримання шкіл та лікарень у 2024 році – Уряд ухвалив рішення про перерозподіл додаткової дотації.

«Кошти отримають низка громад у 24-х регіонах країни. Очікуємо від влади на місцях ефективного використання цих коштів», — наголосив очільник Уряду.

Крім цього, окремою постановою Кабінет Міністрів передбачив субвенцію 1,74 млрд грн громадам для матеріально-технічного оснащення викладання в школах предмета «Захист України»: https://t1p.de/sqk7t; https://t1p.de/8xvbt.

*Україна виконала ще один структурний маяк програми співпраці з МВФ. Уряд затвердив Національну стратегію доходів на 2024-2030 роки, чим виконав один зі структурних маяків програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.

«Мета стратегії — посилити фіскальну спроможність держави, адаптувати податкове і митне законодавство до стандартів ЄС, створити стимули для післявоєнного відновлення та економічного зростання», — наголосив очільник Уряду: https://t1p.de/8uzsv.

*Промова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на засіданні Уряду: https://t1p.de/kc6rm.

*Затверджено Національну стратегію доходів на 2024–2030 роки, яка має стати ключовим елементом для зміцнення економіки та фінансової системи в Україні.

Головна мета Стратегії охоплює важливі напрями, які включають посилення фіскальної спроможності України, адаптацію податкового та митного законодавства до стандартів ЄС, а також створення стимулів для післявоєнного відновлення та економічного зростання: https://t1p.de/bjhnd.

*Врегульовано збереження строку перебування у спеціальних званнях митникам, які стали на захист України. Рішення Уряду дозволить забезпечити дотримання гарантій митникам, які проходять військову службу, а саме: період служби буде зараховуватись до строку перебування у спеціальному званні митних органів: https://t1p.de/xu0rp.

*Схвалено План заходів, спрямованих на запобігання відмиванню коштів та фінансуванню тероризму на найближчі три роки. Затвердженим Планом заходів передбачено інституційне, законодавче, організаційне та практичне удосконалення національної системи боротьби з відмивання «брудних» коштів відповідно до міжнародних стандартів: https://t1p.de/7sen7.

*Затверджено положення про Єдину інформаційну систему Національної програми інформатизації. Це допоможе визначити її основні завдання та функціональні можливості, а також повноваження її користувачів.

Крім того, постанова дасть змогу технічному адміністратору ДП «ДІЯ» розвивати та адмініструвати систему. Упровадження системи надасть змогу зробити проекти інформатизації публічними, а також — формувати аналітичні звіти та статистичні дані. Очікується, що в системі працюватиме понад 41000 юросіб: https://t1p.de/foxa9.

*Затверджено порядок раннього виявлення порушень розвитку у дітей до 4 років. Система раннього втручання передбачає виявлення та профілактику порушень розвитку у дітей, поліпшення їх розвитку, підвищення якості життя, супровід та підтримку сімей з дітьми віком від народження до 4 років та запобігає інвалідизації дітей у майбутньому: https://t1p.de/ncboi.

*Збільшено компенсації роботодавцям за працевлаштування фахівців з числа ВПО і ВПО з інвалідністю. Уряд збільшив загальну тривалість надання компенсації витрат з двох до трьох місяців роботодавцю за працевлаштування ВПО та до 6 місяців – за працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю. Розмір компенсацій прив’язали до розміру мінімальної зарплати, яка з 1 січня складатиме 7100 грн, а з 1 квітня – 8000 грн: https://t1p.de/djfv7.

*Прийнято низку постанов, які посилюють можливості для соціальної підтримки пенсіонерів; військових, які перебувають у зоні бойових дій, працівників критичної інфраструктури та інших категорій громадян під час війни: https://t1p.de/72yt8.

* Затверджено розпорядження, яким перерозподілено 6 млн грн субвенції, виділеної Луганській області, на облаштування безпечних умов (укриття) у закладах загальної середньої освіти в Дніпропетровській області: https://t1p.de/9lteg.

*Затверджено розпорядження «Про розподіл резерву освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2023 році». Воно передбачає розподіл резерву освітньої субвенції в розмірі 75,2 млн грн між місцевими бюджетами Волинської, Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Чернівецької та Чернігівської областей: https://t1p.de/xh3i3.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора