Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

На Волині торік започаткували власну справу майже вдвічі більше підприємців, аніж припинили діяльність

Дата: 12.01.2024 13:35
Кількість переглядів: 62

 

За підсумками 2023 року на облік у Головному управлінні ДПС у Волинській області стали майже 8,3 тисячі новостворених фізичних осіб-підприємців. Тим часом, припинили діяльність понад  4,7 тисячі ФОПів.

Якісний податковий супровід, можливість дистанційної взаємодії та сприятливі умови для провадження підприємництва в області, де відсутні активні бойові дії – основні чинники, що сприяють зростання приватних бізнес-ініціатив, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Зручно, безпечно та без додаткових витрат часу сформувати та подати звіти можна через електронний кабінет. А стати активним користувачем електронних сервісів ДПС, зокрема нового та сучасного мобільного застосунку «Моя податкова», допоможуть у кожній податковій інспекції. Оскільки розпочався період активного подання річної звітності саме для підприємців і фізичних осіб, запрошуємо  платників податків використовувати цифровий формат комунікації з податковою службою», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Нагадаємо, що 1 січня 2024 року в Україні  стартувала кампанія декларування доходів фізичними особами.

Зокрема, Річну податкову декларацію про доходи за новою формою за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Довідково: загалом за підсумками 2023 року в області працюють 43,9 тисячі підприємців-фізичних осіб. Це майже на 3,5 тисячі більше проти  попереднього фінансового  року.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора