Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ # УРЯДОВІ_РІШЕННЯ

Дата: 24.01.2024 08:43
Кількість переглядів: 77

Підсумки засідання Кабінету Міністрів України:

*Уряд передає силам оборони 9,6 млрд грн військового ПДФО. За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, кошти підуть на закупівлю озброєння, техніки, боєприпасів, засобів захисту. «На кожному урядовому засіданні ухвалюємо рішення, що посилюють нашу оборону. Нещодавно виділили рекордні 17,5 млрд грн на будівництво фортифікацій та спрямували 792 млн грн для нагальних потреб військових частин», — відзначив Глава Уряду: https://t1p.de/tbenu; https://t1p.de/lynu6.

*Уряд ухвалив важливе рішення для функціонування центрів життєстійкості. «Встановлюємо критерії доступності, інклюзивності, безбар’єрності для цих установ. А також безпеки — кожен центр повинен мати своє укриття», — підкреслив Прем’єр-міністр. За його словами, у центрах надаються соціальні послуги, відбувається консультування та соціально-психологічна допомога. Це частина Всеукраїнської програми ментального здоров'я, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською: https://t1p.de/g1dkd.

*Промова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на засіданні Уряду: https://t1p.de/joiqw.

* Затверджено порядок та умови надання у 2024 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я. Загальна сума субвенції складає 1 734 024,5 тис. гривень.

Кошти будуть спрямовані, зокрема, на будинки дитини. Якщо на базі будинку дитини створюється центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям, однак в закладі залишаються діти-сироти та діти з фізичними та інтелектуальними порушеннями від народження до трьох років, то субвенція може спрямовуватись на оплату поточних видатків до визначення альтернативних форм їх влаштування: https://t1p.de/26kw8.

* Прийнято постанову про організацію й контроль виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту: https://t1p.de/w9thb.

*Виділено з резервного фонду Міністерству юстиції 34,05 млн грн на ремонт табору для полонених: https://t1p.de/tba6a.

* Ухвалено рішення щодо виходу з Угоди про взаємодію міністерств внутрішніх справ незалежних держав у сфері боротьби зі злочинністю: https://t1p.de/m5uye.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора