Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ # УРЯДОВІ_РІШЕННЯ

Дата: 07.02.2024 09:28
Кількість переглядів: 68

Підсумки засідання Кабінету Міністрів України:

*«Новим зерновим коридором вже пройшли понад 660 кораблів, які перевезли близько 20 млн тонн вантажів до 32-х країн світу. 70% з цих вантажів — це аграрна продукція наших сільгоспвиробників», — повідомив Денис Шмигаль. Вже пів року працює український морський логістичний коридор після того, як було знято блокаду Чорного моря й активізовано українську морську торгівлю.

Паралельно з цим, за словами Прем’єр-міністра, вдалося запустити проект щодо страхування українського експорту від воєнних ризиків. Ідеться про страхування суден, які заходять у наші порти: https://t1p.de/a60aj.

*Порядок перерахунку вартості комунальних послуг із постачання тепла, води та вивозу сміття тепер ґрунтуватиметься на новому принципі. «Це чіткий алгоритм, який ґрунтується на принципі «плати за те, що отримав». Для нас важливо, щоб надані комунальні послуги були якісними та відповідали заявленим стандартам. Люди мають бачити, що вони платять за реально надані послуги», — зазначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль нагадав, що до кінця опалювального сезону комунальні тарифи для населення на електрику, газ та тепло залишаються незмінними: https://t1p.de/a53qp.

*Уряд спрямує громадам майже 4,5 млрд грн субвенції на проекти відновлення. Ідеться про майже 4,5 млрд грн субвенції на відбудову соціальної та критичної інфраструктури в одинадцяти областях.

«Очікуємо на ефективне використання громадами державної допомоги. Найважливіше — щоб люди бачили відчутний результат роботи місцевої влади», — наголосив Денис Шмигаль: https://t1p.de/rlft4.

*Промова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на засіданні Уряду: https://t1p.de/3k21b.

* Уряд схвалив Стратегію розвитку системи публічних закупівель на 2024-2026 роки та затвердив операційний план її реалізації у 2024-2025 роках. Важливим напрямом розвитку системи публічних закупівель є підвищення оперативної ефективності процесу закупівель, гармонізація нашого законодавства з директивами ЄС, підвищення професіоналізації закупівель, запровадження інструментів сталого розвитку. Також Стратегія передбачає розширення повноважень контролю за державними фінансами, а також удосконалення електронних аналітичних інструментів: https://t1p.de/sh9cs.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора