Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ # УРЯДОВІ_РІШЕННЯ

Дата: 14.02.2024 08:49
Кількість переглядів: 119

Підсумки засідання Кабінету Міністрів України:

*На зведення фортифікації Уряд вже виділив цього року 20 млрд грн. Додатковий ресурс з інших джерел фінансування складає ще 10,7 млрд грн, — зазначив Денис Шмигаль.

Рубежі зводяться за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету, за кошти місцевих бюджетів, за рахунок військового ПДФО та за благодійні кошти на спецрахунку НБУ: https://t1p.de/o6ydh.

*«Наша мета — дебюрократизація армії. Вже спрощений облік військового майна. Командири не витрачатимуть більшість свого часу на заповнення документів. Облік буде відбуватися в електронній формі», — відзначив очільник Уряду.

Командири мають отримати право списувати військове майно своїм наказом без погодження з вищими посадовцями. Це стосується майна вартістю до 100 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, це орієнтовно 1,7 млн грн: https://t1p.de/f7tfc.

*Прем’єр-міністр ознайомився з ходом зведення фортифікацій та інженерних загороджень на Донеччині. «Інтенсивні роботи тривають ще з минулого року. Наразі збудовано сотні кілометрів нових укріплень уже вздовж всієї лінії фронту. І темп будівництва постійно зростає», — наголосив очільник Уряду: https://t1p.de/ip0gn.

*Вже відбулося перше засідання Промислово-оборонного комітету України, ухвалено низку важливих рішень. «Держава здійснила справжню революцію в регулюванні створення безпілотників. Ухвалили 20 законів та підзаконних актів, і завдяки цьому масштабували виробництво у 100 разів. Прибрана бюрократія, є реальна конкуренція близько двохсот приватних компаній у сфері БпЛА», — зауважив Прем’єр-міністр: https://t1p.de/6hdz7.

*Промова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на засіданні Уряду: https://t1p.de/1ystx.

*Уряд запускає нову інформаційно-комунікаційну систему у сфері експортного контролю, що дозволятиме бізнесу отримувати послуги в електронному вигляді. Бізнес, який працює на забезпечення потреб безпеки та оборони України, зможе отримувати низку послуг Державної служби експортного контролю в електронному вигляді. Це передбачено порядком реалізації експериментального проекту з впровадження та забезпечення функціонування інформаційно-комунікаційної системи у сфері держекспортконтролю (ІКСЕК): https://t1p.de/usxus.

*Українську інженерно-педагогічну академію приєднають до Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Таке рішення ухвалено в контексті модернізації мережі ЗВО, що є важливим завданням Стратегії розвитку вищої освіти в Україні: https://t1p.de/j9db5.

*Уряд ухвалив розпорядження, у яких йдеться про реорганізацію двох наукових установ: Інституту фізичної оптики імені О.Г. Влоха Міністерства освіти і науки України та Науково-дослідного інституту українознавства. Перший має об'єднати наукові спроможності із Львівським національним університетом імені Івана Франка, другий — Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. Мета – оптимізація мережі наукових установ та закладів вищої освіти, поліпшення управління, посилення кадрового потенціалу, дослідницької бази, можливостей додаткового залучення конкурсного і позабюджетного фінансування наукової діяльності дослідницьких інституцій: https://t1p.de/128ca.

*Уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з реалізації прав і свобод національних меншин (спільнот) та корінних народів України. Порядок розроблений у межах імплементації оновленого законодавства щодо національних меншин (спільнот).

Документ визначає напрями та умови використання бюджетних коштів, порядок звітування, а також встановлює обмеження щодо використання бюджетних коштів: https://t1p.de/p2ghf.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора