Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

19 лютого – День Державного Герба України

Дата: 19.02.2024 09:07
Кількість переглядів: 87

Сьогодні, 19 лютого відзначається День Державного герба України.

Саме цього дня у 1992 році Верховна рада затвердила Малий герб – тризуб, який є стародавнім символом, що зустрічався на українській території з найдавніших часів і шанувався як магічний знак та оберіг.

У вигляді державної символіки він використовувався князями часів Київської Русі, оскільки він був знаком князівського роду Рюриковичів.

На початку 20-х років минулого століття тризуб став Державним Гербом УНР. А всередині ХХ століття тризуб із мечем на місці середнього зуба став емблемою Організації українських націоналістів.

Радянська тоталітарна система затаврувала його як “націоналістичний знак”. Використання тризубу в СРСР було заборонено, “винуватців” жорстко карали.

Обравши тризуб державним гербом, Україна продемонструвала наслідування традицій Української Народної Республіки. Він символізує тяглість історичних українських традицій. 28 червня 1996 року цей символ було закріплено в Конституції.

Вже багато століть герб єднає українців та надає сил. Український тризуб уособлює для нас зв’язок поколінь, прагнення українського народу до власної державності, соборності та незалежності.

Тризуб об’єднує українських патріотів, які сьогодні захищають суверенітет і територіальну цілісність України. Для українців у всьому світі Тризуб символізує зв’язок із Батьківщиною.

Вітаємо із цим визначним днем.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора