Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ # УРЯДОВІ_РІШЕННЯ

Дата: 13.03.2024 08:40
Кількість переглядів: 161

Підсумки засідання Кабінету Міністрів України:

*Навіть попри важку виснажливу війну, Україна залишається одним із гарантів глобальної продовольчої безпеки. У більшості регіонів розпочалася третя посівна кампанія за час повномасштабної війни. Засіяно 68 тисяч гектарів зернових і зернобобових культур.

«Минулого року аграрії засіяли ярими культурами 12,75 млн га. Очікуємо, що цьогоріч посівні площі не зменшаться. Це важливо для посилення нашої економіки, для української та світової продовольчої безпеки», — підкреслив очільник Уряду: https://t1p.de/2rg19.

*На компенсацію фермерам за закупівлі послуг з розмінування буде спрямовано 3 млрд грн. За словами Прем’єр-міністра, компенсації підлягатимуть 80% вартості робіт з розмінування. Закупівля послуг відбуватиметься через Prozorro, що мінімізує корупційні ризики та створить конкуренцію на ринку гуманітарного розмінування: https://t1p.de/req7k; https://t1p.de/04fnt.

*За програмою єРобота у садівництво і тепличне господарство за останні півтора року інвестовано 723 млн грн грантових коштів. «Держава покриває 70% вартості проекту, решту (30%) фінансує підприємець. За умови створення достатньої кількості робочих місць та виконання інших умов гроші повертати не потрібно буде. Уповноважені банки зможуть моніторити цільове використання коштів. Все це дозволить аграріям більш ефективно та раціонально використати надану державою підтримку», — наголосив Денис Шмигаль: https://t1p.de/0fcf2.

*Уряд затвердив порядок та методологію проведення оцінки проектів зі значними інвестиціями. «Уточнюємо низку параметрів, передбачаємо спрощену процедуру, процедуру доопрацювання поданих документів. Наразі UkraineInvest здійснює супровід інвестиційних проектів на загальну суму 1,36 млрд євро. Очікуємо, що їх буде набагато більше», — підкреслив Глава Уряду: https://t1p.de/0m45g.

*Промова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на засіданні Уряду: https://t1p.de/w50sn.

* Уряд ухвалив Стратегію розвитку добровільного безоплатного донорства крові та компонентів крові. Напрями реалізації стратегії відповідають євроінтеграційним зобовʼязанням за угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, якою, зокрема, закріплено курс на активізацію співпраці з ЄС у сфері служб крові. Стратегію схвалено на період до 2028 року. Також затверджено відповідний план заходів з її реалізації у 2024-2026 роках: https://t1p.de/g34bi.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора