Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ # УРЯДОВІ_РІШЕННЯ

Дата: 18.03.2024 08:38
Кількість переглядів: 126

Підсумки засідання Кабінету Міністрів України:

*Уряд офіційно визначив розташування для Національного військового меморіального кладовища. «Створення такого кладовища має дуже велике значення для нашої країни, і тому — в центрі уваги нашого Уряду. Ми завжди маємо пам’ятати тих, хто віддав своє життя за Україну у війні за нашу свободу та незалежність», — підкреслив Денис Шмигаль: https://t1p.de/fkpre; https://t1p.de/16tbv.

* Уряд затвердив порядок використання коштів для медичної допомоги та соціальної реабілітації військовослужбовців у лікарні «Феофанія», аби наші воїни могли отримати якісну допомогу: https://t1p.de/fkpre.

*Інвестори зможуть отримати компенсацію за збудовані ними об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури. «Тобто, якщо інвестор побудував дорогу, провів воду, газ, або електроенергію до свого заводу чи іншого об’єкта інвестицій, то держава компенсує йому ці витрати», — зауважив Прем’єр-міністр: https://t1p.de/f9tmc; https://t1p.de/kdpql.

*За останні пів року держава бачить прогрес у створенні нових індустріальних парків. Уряд ухвалив рішення про започаткування ще двох нових індустріальних парків: у Рівненській та Львівській областях. «Інвестиції — більше 2 млрд грн. Очікується створення більш ніж 2 тисяч нових робочих місць», — відзначив Денис Шмигаль: https://t1p.de/f9tmc; https://t1p.de/a8ua2.

Промова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на засіданні Уряду: https://t1p.de/2b4rj

*Уряд ухвалив постанову про зміни до фінансування закладів вищої освіти. Документ передбачає удосконалення Формули розподілу видатків державного бюджету на вищу освіту між закладами вищої освіти, враховуючи аспект міжнародної підтримки закладу освіти: https://t1p.de/ashil.

*Уряд схвалив програму забезпечення розвитку та функціонування української мови до 2030 року. Програма сприятиме поступовому формуванню комфортного та функціонального єдиного мовно-інформаційного україномовного простору на всій території України. Документом зафіксовано, що українська мова – це мова надання публічних послуг. До 2030 року 100% держслужбовців та посадових осіб мають володіти державною мовою відповідно до вимог Українського правопису й інших стандартів, визначених Національною комісією зі стандартів державної мови, та надають нею публічні послуги і здійснюють публічні комунікації: https://t1p.de/zyp1j.

*Уряд погодив зміни до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок акцизного податку на тютюнові вироби. Перегляд акцизів на тютюн відбувається з метою гармонізації українського законодавства до вимог Євросоюзу. Реалізація законопроекту дозволить забезпечити додаткові надходження до держбюджету, які будуть спрямовані на сектор безпеки і оборони: https://t1p.de/ufofn.

*Уряд затвердив Порядок заходів із реінтеграції, адаптації та підтримки звільнених з полону. Постановою передбачено удосконалення та впорядкування механізму першочергових заходів із забезпечення соціального захисту зазначених осіб; визначення переліку заходів з організації надання медичної, реабілітаційної та психологічної допомоги таким особам: https://t1p.de/hy9zc.

*Мінреінтеграції здійснюватиме моніторинг порушень міжнародного гуманітарного права на території України. Уряд затвердив порядок проведення моніторингу дотримання норм міжнародного гуманітарного права. Під час моніторингу випадки порушень МГП фіксуватимуться і вноситимуться у спеціальний електронний реєстр. Потім дані направлятимуться профільним міжнародним організаціям: https://t1p.de/x47zz.

*Кабінет Міністрів України ухвалив низку законопроектів, розроблених МВС:

- «Про денонсацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про співробітництво в галузі попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків» та проект відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України;

- «Про внесення зміни до пункту 1 розділу IX «Прикінцеві положення» Закону України «Про Державну прикордонну службу України»;

- «Про внесення змін до пункту 4 Положення про Державну міграційну службу України»: https://t1p.de/y0e3d.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора