Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

У МІСЬКІЙ РАДІ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ВЕТЕРАНСЬКОЇ ПОЛІТИКИ

Дата: 20.03.2024 17:14
Кількість переглядів: 48

20 березня у Володимирській міській раді під головуванням керуючого справами міськвиконкому Ірини Лошенюк відбулось засідання комісії з питань співпраці в межах проєкту “Вдосконалення урядування, орієнтованого на громадян на Волині”, під час якого обговорили конкретні кроки реалізації ветеранської політики на теренах громади.

Мета даного проєкту, який з серпня 2023-го по липень 2024 року реалізовує за підтримки USAID «ГОВЕРЛА» ГО «Волинський Інститут Права» у співпраці з Володимирською міською радою та громадською організацією “Агенція регіонального розвитку Прибужжя”, – узгоджене та прозоре прийняття рішень з розробки інструментів владно-громадської комунікації та взаємодії у громаді задля забезпечення підтримки ветеранів та формування нової ветеранської політики.

Під час засідання комісії регіональна координаторка проєкту «Вдосконалення урядування, орієнтованого на громадян на Волині» у Володимир-Волинській громаді, виконавча директорка ГО “Агенція регіонального розвитку Прибужжя” Ірина Пикалюк ознайомила її членів з уже проведеними заходами та його результатами.

Так, починаючи з минулого року, було проведено фокус-групові дослідження, які показали як змінилась владно-громадська взаємодія та рівень громадської активності з часу повномасштабного вторгнення. Активні жителі разом із представниками ОМС під час тренінгів визначили проблеми та виклики, які є нині в громаді. Поміж них обрали тему, яка, на їхню думку, є найбільш важливою, а саме – допомога ветеранам та формування нової ветеранської політики у Володимир-Волинській МТГ.

Також у межах реалізації проєкту на навчальному тренінгу представникам ОМС розповідали про правові та практичні інструменти взаємодії влади й громадськості, а під час онлайн-зустрічі з ексрадником Міністра у справах ветеранів Костянтином Татаркіним члени комісії дізнались більше про ветеранську політику та її формування.

У підсумку усіх зустрічей було напрацьовано інструменти та заходи, які необхідно здійснити найближчим часом, аби ветерани у нашій громаді відчували себе захищено та максимально комфортно. Обговоренню заходів і було присвячено чергове засідання спеціально створеної комісії.

У першу чергу, члени комісії зійшлись на думці, що варто створити доступний путівник-довідник, де буде міститись інформація про всі доступні послуги в громаді для ветеранів та їхніх сімей. Таку ж інформацію буде розміщено і в спеціально створеному розділі на офіційному сайті Володимирської ради.

Начальник управління “Центр надання адміністративних послуг” Алла Троць повідомила, що уже наступного тижня у ЦНАПі запрацює так зване “Єдине вікно”, де консультуватимуть щодо послуг учасників бойових дій. Також членів комісії познайомили із радницею міського голови з питань ветеранської політики Наталією Троць, яка нині активно включена у процес владно-громадської взаємодії.

Заступник директора Володимир-Волинської філії Волинського обласного центру зайнятості Надія Веремчук розповіла про ті можливості, які дає ветеранам Державна служба зайнятості, зокрема щодо навчання, професійного перепрофілювання та отримання грантів на відкриття власної справи.

Обговорили на засіданні майбутні заходи, які потрібно реалізувати у громаді, зокрема щодо налагодження співпраці із громадською організацією “ВетеранХаб” та створення міжфракційної депутатської групи, яка опікуватиметься справами ветеранів та стане містком комунікації щодо цього питання між радником, міським головою та депутатами міської ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора