Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Екскурсія до місцевого відділку поліції для учнів ліцею с.Зимне

Дата: 11.04.2024 13:26
Кількість переглядів: 68

10 квітня з ініціативи Володимир-Волинської філії Волинського обласного центру зайнятості відбулась екскурсія до місцевого відділку поліції для учнів 10 та 11 класів ліцею с.Зимне.

Школярі познайомилися із начальницею сектору дотримання прав людини Валентиною Куліш, яка розповіла про систему «Custody Records» та надала інформацію про те куди можна звертатись у разі порушення прав дітей, та можливості навчання на поліцейського.

Також вони побували у черговій частині, кімнатах для проведення слідчих дій, кімнаті інтервʼювання, кімнатах конфіденційного побачення із захисником, кімнатах для затриманих тощо.

Старший інспектор ювенальної превенції Євгенія Мацнєва застерегла присутніх від вчинення правопорушень, а також розповіла про покарання за той чи інший вид злочинів.

Спеціалісти-криміналісти слідчого відділення Сергій Карпюк та Артур Павлюк познайомили дітей із однією з найважливіших спеціальностей у правоохоронній системі - криміналіст. Ознайомили також зі змістом криміналістичної валізи, розповіли про дактилоскопію, продемонстрували, як правильно виявляти та вилучати на різних поверхнях сліди рук, обʼємні та поверхневі сліди низу взуття за допомогою дактилоскопічного порошку.

Відвідали майданчик Володимирського РВП ГУНП у Волинській області, де знаходяться автомобілі після ДТП, та які вилучаються працівниками поліції в ході розслідування.

На завершення учні оглянули службовий транспорт поліцейського офіцера громади Леоніда Терещука. Кожен охочий мав змогу поставити поліцейському запитання, а також посидіти за кермом сучасного авто та приміряти захисне спорядження.

Після побаченого та почутого кожен глибше зрозумів важливість та героїчність професії, та визначився з професійним вибором.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора