Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ # УРЯДОВІ_РІШЕННЯ

Дата: 01.05.2024 08:24
Кількість переглядів: 101

Підсумки засідання Кабінету Міністрів України:

*У квітні виплачено 60,5 млрд грн пенсій і 5,3 млрд грн житлових субсидій. За словами Дениса Шмигаля, залучення макрофінансової допомоги від Євросоюзу, США та інших держав дозволяє Україні вчасно та в повному обсязі виплачувати допомоги, реалізувати інші соціальні проекти: https://t1p.de/kzckt.

*Уряд продовжує розвивати транскордонну логістику. Сканери для залізничних пунктів пропуску будуть встановлені на Волинській та Львівській митницях. Вони допоможуть швидко та якісно оглядати вантажі та пришвидшать рух залізничних вантажів в обидва боки. «Сьогодні ухвалюємо важливе рішення для розвитку нашої транскордонної логістики. Затверджуємо порядок використання коштів на закупівлю сканерів для залізничних пунктів пропуску. На це в держбюджеті передбачено понад 662 млн грн», — відзначив Прем’єр-міністр: https://t1p.de/txyel.

*Уряд виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів.

«Кошти підуть Адміністрації Держспецзв’язку, яка займається відповідними закупівлями. За виділені сьогодні кошти 300 тисяч дронів будуть поставлені нашим Силам безпеки та оборони», — зауважив очільник Уряду. Він додав, що це додатковий ресурс до вже виділених цього року 43,3 млрд грн на безпілотники: https://t1p.de/2wkrb.

*Промова Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля на засіданні Уряду: https://t1p.de/d4ac2.

*Уряд визначив оновлений перелік пріоритетних тематичних напрямів наукових досліджень і розробок.

Серед ключових напрямів: Національна безпека і оборона; Дослідження з найбільш важливих проблем розвитку науково-технічного, соціально-економічного, суспільно-політичного, людського потенціалу; Інформаційні та комунікаційні технології; Енергетика та енергоефективність; Раціональне природокористування; Науки про життя, нові технології профілактики та лікування найпоширеніших захворювань; Нові речовини і матеріали.

Оновлений перелік діятиме до 31 грудня року, наступного після припинення або скасування воєнного стану в Україні: https://t1p.de/qeaxx.

* Уряд збільшив фінансування на створення майстерень у профтехах до 549 млн грн. межах проекту #100майстерень оновлять ще 16 майстерень, які допоможуть охочим опанувати професії для відбудови. Уряд виділив додатково 49 млн грн на трансформацію профтехів. Ремонтні роботи в закладах розпочнуть уже наприкінці весни. Проект #100майстерень — це програма для створення сучасних навчально-практичних центрів у закладах професійної освіти. У 2024 році в державному бюджеті на це було передбачено 500 млн грн, а сьогодні Уряд перерозподілив додатково ще 49 млн грн. За ці кошти буде сумарно оновлено 88 нових майстерень. Решту буде створено у співпраці з міжнародними партнерами: https://t1p.de/dgzl7.

*Уряд удосконалив фінансову підтримку українського бізнесу через інструмент портфельних гарантій. Термін дії державних гарантій буде продовжено до десяти років для кредитів, які залучаються з ціллю відбудови основних засобів, зруйнованих частково або повністю внаслідок військової агресії, та до п’яти років для всіх інших категорій кредитів, що зі свого боку збільшує строк дії договорів для сільськогосподарських товаровиробників за попередньо наданими гарантіями: https://t1p.de/87t92.

* Уряд додатково врегулював податкові пільги на територіях активних бойових дій, де функціонують державні реєстри. З метою захисту всіх платників податків, які розташовані на територіях активних бойових дій, сьогодні Уряд підтримав зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2022 року № 1364. Ними передбачається надати платникам податків на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, податкові пільги. Зокрема, дозволити не нараховувати та не сплачувати окремі види податків на таких територіях: https://t1p.de/79lso.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора