Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Віддаючи шану загиблим

Дата: 08.05.2024 15:55
Кількість переглядів: 138

Втретє ми віддаємо шану загиблим під час Другої світової війни у Європі та відзначаємо перемогу над нацизмом у час війни, яку не ми розпочинали, але яку маємо завершувати як переможці, на своїх умовах. І це не питання амбіцій – це питання фізичного виживання української нації. Ворог, що вторгся на наші терени, поставив собі за мету їх «деукраїнізацію», а методи, які він демонструє, показують, яким саме чином. Немовби нацизм, який, здавалося б, перемогли понад півстоліття тому, перекочував на схід від України, поступово опанував ту територію і повернувся в наш світ, щоб взяти реванш за свою поразку в 1939-1945 роках. І це не перебільшення, паралелі між нацистським та сучасним російським режимами більш ніж ясні і прозорі – від політичних, поліційних та військових методів діяльності до нахабної й особливо брехливої пропаганди.

79 років тому людству здавалось, що відгриміли останні постріли останньої війни в його історії, нарешті прийшов довгоочікуваний мир і війни відійдуть у минуле. А як же інакше – після стількох страждань, втрат і мук всі мали нарешті зрозуміти цінність миру.

Десятки мільйонів втрачених життів, розбиті мрії, сподівання, плани і, нарешті, все це скінчилось – омитий кров’ю та сльозами, в Європі настає мирний день. Більш ніж вісім мільйонів українців – це кривава ціна за нього для нашого народу. Важка і болюча кожній родині, яка закарбувала в пам'яті важливість людського життя та цінність кожного мирного дня.

І День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років для нас не привід радіти й святкувати з квітами та музикою, а можливість ще раз віддати шану всім, хто своїм життям заплатив за наше сьогоднішнє. Зі щирим смутком та болем у серці.

8 травня голова районної ради Віктор Хиць, начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач, Володимирський міський голова Ігор Пальонка, разом з представниками громадськості району, принесли до місць пам'яті квіти й запалили лампадки на знак пошани втраченим життям, схиляючи голови у щирому смутку.

Ми пам'ятаємо жертв тієї страшної війни, схиляємо голови перед пам'яттю тих, хто гине у нинішній боротьбі за наше майбуття і молимось за них та нашу Перемогу.

Обов’язково переможемо, бо світло правди та свободи завжди розсіює темряву брехні і зла.

З пам'яттю про полеглих та вірою в Перемогу!

Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора