Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

ЗАХІД ВІД ВОЛОДИМИРСЬКОГО "БІЗНЕС-ЦЕНТРУ" СТАВ ПЛАТФОРМОЮ ДЛЯ ОБМІНУ ДОСВІДОМ МІЖ ПІДПРИЄМЦЯМИ

Дата: 04.06.2024 09:19
Кількість переглядів: 79

Днями Володимирський фонд підтримки підприємництва «Бізнес-Центр» зібрав близько двох десятків місцевих підприємців у приміщенні Молодіжного центру. Тематика заходу стосувалась одного з найактуальніших питань сьогодення для бізнесу – кадрової кризи.

Його відкрили тезою про те, що немає універсального рецепту «де знайти працівника», але є досвід інших та спілкування про методики виходу з криз. Не варто лишатись сам на сам із проблемою, адже часом навіть і піднесений настрій від зустрічі з однодумцями здатен підштовхнути до нових рішень.

Олександр Талько, підприємець та бізнес-коуч із Луцька, провів екскурс у свій професійний підприємницький та консалтинговий досвід щодо того, як шукати, наймати та утримувати персонал. Спікер поділився з присутніми сучасними підходами до рекрутингу, акцентуючи увагу на мотиваційних факторах та психологічних аспектах роботи з працівниками. Він наголосив на важливості опису зрозумілих функціональних обов’язків, інструкцій та визначеної системи преміювання, поділився технікою аналізу свого бізнесу та важливістю індивідуального підходу до кожного співробітника.

“Сучасний працівник цінує не лише матеріальні блага, але й комфортну атмосферу та можливість для професійного розвитку”, – зазначив Олександр Талько. Він також ознайомив присутніх з авторськими навчальними матеріалами, аби учасники могли глибше зануритись в аналіз наявного стану бізнесу та покращити певні процеси, в т. ч. і з найму персоналу.

Людмила Пась, начальниця відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Володимир-Волинської філії Волинського обласного центру зайнятості, розповіла про державні програми підтримки роботодавців. Її доповідь зосереджувалась на можливостях компенсації за працевлаштування, які можуть отримати підприємці, та про те, як ці програми стають реальним інструментом для зменшення витрат, що лягають на плечі бізнесу.

“Держава надає широкий спектр програм, які допомагають роботодавцям знайти працівників і знизити фінансове навантаження на бізнес”, – підкреслила Людмила Пась, додаючи конкретні приклади успішної реалізації таких програм у Володимирі.

Зазначимо, що з переліком можливих компенсацій можна ознайомитись на офіційному сайті Державної служби зайнятості на вкладці «Роботодавцям».

Тетяна Ільницька, начальниця відділу з питань праці виконавчого комітету Володимирської міської ради, завершила зустріч доповіддю на тему “Сумісництво, суміщення та працевлаштування неповнолітніх”. Вона детально пояснила юридичні аспекти, пов’язані з працевлаштуванням неповнолітніх, та окреслила особливості законодавства у сфері сумісництва та суміщення посад.

“Дотримання законодавчих норм – це запорука запобігання можливим конфліктам”, – наголосила Тетяна Ільницька, закликаючи підприємців уважно ставитись до правових аспектів управління персоналом. – В умовах сьогодення саме суміщення та сумісництво можуть стати інструментами мотивації працівників. Погодьтесь, що є різниця між тим, коли на тебе покладають все, бо «більше немає кому», і тим, коли проговорюється з записом у трудову, що за додаткову роботу ти офіційно отримуєш доплату, згідно з Кодексом законів «Про працю».

Отже, захід «Бізнес-Центру» став платформою для обміну досвідом та обговорення актуальних проблем, з якими стикаються місцеві підприємці. Учасники отримали цінну інформацію та практичні поради від спікерів, що, сподіваємось, сприятиме розвитку їхнього бізнесу та підвищенню ефективності управління персоналом.

Підприємці висловили вдячність організаторам за можливість отримати корисні знання. Такі зустрічі вкотре підтверджують важливість взаємодії між бізнесом та місцевою владою для досягнення спільних цілей розвитку громади. Проте від організаторів лишається актуальним побажання до підприємців бути більш активними та відвідувати зустрічі, які проводить «Бізнес-Центр», адже їхньою метою є створення сприятливого і доброзичливого клімату у бізнес-середовищі міста.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора