Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

Навчання газової безпеки: яскраве літо для дітей

Дата: 19.06.2024 08:34
Кількість переглядів: 94

Влітку, коли діти на канікулах, безпечне використання газу – актуальне питання для батьків, які відповідають за свої чада вдома, та вихователів, які займаються учнями в пришкільних таборах. «Адреналін», «Капітошка», «Смайлик» та «Незламні» - загони шкільного таборування у веселій та пізнавальній формі дізнались про правила безпечного використання газу в побуті. А ще діти мали можливість побачити авто, на якому екстрена аварійно-диспетчерська служба їздить 24/7 на виклики споживачів за номером 104.

Сьогодні відбулась захоплююча зустріч учнів 1-4-х класів КЗЗСО Луцький ліцей №10 Луцької міської ради з представниками Волинської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» на базі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва в рамках проєкту «Літо на плечі».

Керівник аварійно-диспетчерської служби Волинської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» Валентин Киричук разом зі старшим архіваріусом компанії Антоніною Шелухою провели цікаву інформаційну зустріч для школярів. Розповіли їм про безпеку газу, користування газовими приладами та поділились важливими та практичними  знаннями про дії у випадках, коли життю та здоров’ю загрожує небезпека. Також нагадали малечі номери екстрених служб допомоги 101, 102, 103, 104 та 112.  Нові знання учні закріпили, відповідаючи на питання вікторини. На згадку одержали Пам’ятки поводження з газовими приладами в побуті – яскравий спомин про важливі деталі інтерактивного заходу.

«Ми постійно інформуємо про правила безпеки наших споживачів, тому надаємо пріоритетне значення популяризації цієї теми особливо серед найменших,  молодших школярів. Такі заходи  спрямовані на підвищення свідомості та формування відповідального ставлення до газового використання газових приладів вдома, - зазначив начальник аварійно-диспетчерської служби Волинської філії «Газмережі» Валентин Киричук. – З початку року до аварійно-диспетчерської служби звернулось майже 5 тисяч споживачів. Наші фахівці виявили 33 пошкодження газопроводів і зафіксували 54 пожежі».

Понад півсотні школярів отримали знання про безпечне користування газовими приладами. До слова, офіційно пройти інструктаж з техніки безпеки та отримати посвідчення в газорозподільній компанії можна з 14 років.

Діти  в захопленні. Чотирикласниця Софійка Власюк поділилась своїми враженнями від зустрічі та зазначила: «Тепер я буду уважнішою на кухні, коли допомагатиму мамі готувати, а ще, можливо, й підказки буду давати».

Найцікавіший момент зустрічі - демонстрація автівки аварійно-диспетчерської служби 104. Його вміст і газові прилади дуже зацікавили не лише школярів, а й вихователів табору та працівників бібліотеки. Кожен мав можливість потримати в руках спеціалізовані прилади, приміряти бронежилет та переконатись, що в надзвичайній ситуації команда АДС оперативного відреагує на будь-яку екстрену подію, пов'язану з природним газом та вирішить її.

Третьокласник Давид Ткачук під час заходу на питання організаторів найчастіше давав блискавичні відповіді. А коли приміряв бронежилет та уважно придивився до наповнення автівки АДС навіть помріяв стати працівником аварійно-диспетчерської служби.

Нагадуємо: якщо Ви відчули запах газу в приміщені/на вулиці одразу необхідно телефонувати за номером «104» та дотримуватись усіх вказівок диспетчера.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора