Володимирська районна рада - офіційна сторінка

Волинська область

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ # УРЯДОВІ_РІШЕННЯ

Дата: 08.07.2024 08:50
Кількість переглядів: 124

Підсумки засідання Кабінету Міністрів України:

*Прем'єр-міністр дав низку доручень за підсумками роботи міністрів на Донеччині. Зокрема, доручив МОЗ, МКІП та Мінінфраструктури посилити інформаційну кампанію серед населення щодо програми «Доступні ліки», а МОН та Мінфіну - змінити порядок використання субвенцій на облаштування укриттів та модернізацію харчоблоків у закладах освіти: https://t1p.de/t24lp

*Підготовка до зими поблизу лінії фронту — великий виклик, над яким Уряд активно працює, - наголосив Денис Шмигаль.

Він доручив Міндовкілля розробити нормативно-правовий акт, який дасть «зелене світло» для самостійної заготівлі деревини жителями населених пунктів. Також Міністерству енергетики, Міністерству економіки, Міністерству фінансів спільно з Віце-прем'єр-міністром — Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій доручено терміново напрацювати механізм розподілу гуманітарної допомоги у вигляді скрапленого газу для потреб побутових споживачів: https://t1p.de/0sq7s

*Міноборони доручено невідкладно поінформувати Уряд про фінансування будівництва фортифікацій згідно із затвердженим графіком. Крім того, Міністерству оборони, Міністерству енергетики та іншим міністерствам й відомствам доручено опрацювати питання обліку та розрахунків за спожиту електроенергію військовими формуваннями на Донеччині. Те саме буде стосуватися й інших прифронтових областей: https://t1p.de/reerw.

*Промова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на засіданні Уряду: https://t1p.de/2xj0b.

*В Україні з’явилися три нових індустріальних парки: «КОВЕЛЬ ПОРТО», «Добросин» та «ГРІН ЛАКТІК». Б лизько 4,5 тисячі нових робочих місць буде створено завдяки роботі цих трьох нових індустріальних парків у Волинській, Львівській та Івано-Франківській областях: https://t1p.de/jm596.

*Уряд дав старт системі єДозвіл (Єдина державна електронна система дозвільних документів). Підприємці зможуть отримувати ліцензії та дозвільні документи в електронній формі: https://t1p.de/gaip6.

*Уряд запустив доступні кредити для ОСББ та ЖБК на купівлю та встановлення енергообладнання: https://t1p.de/w70qj.

* Удосконалено механізм виплати стипендій Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти. Постанову спрямовано на удосконалення процесу виплати стипендій, зокрема науково-педагогічним працівникам, що працюють у закладах вищої освіти під управлінням інших центральних органів виконавчої влади: https://t1p.de/ranlg.

*Уряд затвердив порядок та умови надання субвенції для реалізації реформи «Нова українська школа». Її розмір у 2024 році становить 1,5 млрд грн: https://t1p.de/g80et.

*Уряд затвердив середньострокові пріоритети інноваційної діяльності галузевого рівня. Напрями об'єднані за стратегічними пріоритетами, визначеними законодавством, у такі тематичні блоки: національна безпека та оборона; енергетика та енергоефективність; розвиток транспортної системи; нові технології виробництва матеріалів; агропромисловий комплекс; медицина; охорона довкілля; інформаційно-комунікаційні технології та робототехніка: https://t1p.de/ntfsq.

* Змінено склад Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану. До складу Координаційного штабу буде включено Голову Державної служби у справах дітей: https://t1p.de/g17qv.

* Уряд визначив перелік випадків, за яких заклади охорони здоров’я державної та комунальної форм власності можуть надавати платні медичні та додаткові послуги пацієнтам, що не покриваються програмою медичних гарантій: https://t1p.de/gpv1c.

*Уряд дозволив проводити певні види публічних закупівель без відкритих торгів: https://t1p.de/utzny.

*Уряд дав старт реалізації проекту із запровадження по всій Україні фахівців із супроводу ветеранів. Ухвалений документ визначає порядок, умови та механізм надання у 2024 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення реалізації проекту. Зокрема, вирішує питання оплати праці фахівців із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб. На реалізацію проекту у цьому році передбачено 2 924 445,5 тис. гривень: https://t1p.de/pfthg.

*Уряд ухвалив низку рішень, які розробило та ініціювало МВС:

- постанову Уряду, якою утворено Координаційний центр з питань протидії незаконному обігу вогнепальної зброї, її складових і компонентів, а також боєприпасів до неї, що є тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів України;

- постанову, метою якої є приведення Порядку ведення обліку надзвичайних ситуацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.10.2013 № 738, до нових положень статті 131 Кодексу цивільного захисту України, з урахуванням змін, внесених Законом України від 08.11.23 № 3441-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення повноважень суб’єктів забезпечення цивільного захисту, вдосконалення законодавства з питань захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій, організації та проведення евакуації населення, забезпечення охорони життя та здоров’я громадян»;

- постанову, якою військовим частинам Державної прикордонної служби надається доступ до актуальних відомостей Державного земельного кадастру;

- розпорядження, яке спрямоване на дотримання внутрішньодержавної процедури, необхідної для підготовки до підписання в процесі спільних консультацій Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чеської Республіки про співробітництво у сфері боротьби зі злочинністю і забезпечення публічного порядку й безпеки: https://t1p.de/tp3yb.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора